top of page
Verse Citroenen worden met de hand geschild

Scroppino

Van reststroom tot 

Feestelijke Cocktail

Waan je in Italië

Scroppino, soms ook gespeld als 'sqroppino,' is een heerlijk Italiaans drankje met een rijke geschiedenis. Traditioneel wordt het genoten als digestief, wat betekent dat het na de maaltijd wordt geserveerd om de spijsvertering te bevorderen. Oorspronkelijk afkomstig uit Venetië, Italië, heeft dit verfrissende drankje inmiddels populariteit verworven in diverse regio's van het land en de wereld.

Wat maakt Scroppino zo bijzonder? Het zijn de drie belangrijkste ingrediënten:

  • Citroensorbet: Dit vormt de basis van het drankje en geeft het die verkwikkende, citroenachtige smaak.

  • Prosecco: Een Italiaanse mousserende wijn die het drankje een lichte sprankeling en een vleugje elegantie verleent.

  • Wodka of likeur: Soms wordt een scheutje wodka toegevoegd, of zelfs een citroenlikeur zoals Limoncello, om het drankje die extra pit te geven.

Deze ingrediënten worden met zorg samengevoegd tot een smeuïge en licht schuimende consistentie.

Scroppino
Geschilde Citroenen

Bij het bereiden van een Scroppino is de basis essentieel, en dat begint met vers geperst citroensap. De citroenen die we gebruiken komen van een ambachtelijke Limoncello-maker uit Den Haag, genaamd The Lemon Spirit. Zij schillen de citroenen met de hand om de lekkerste Limoncello te maken. De geschilde citroenen worden door Lekkernijs verwerkt tot de Geredde Citroensorbet, die zowel als sorbet op zichzelf of als onderdeel van de Scroppino tijdens evenementen wordt gebruikt.

We mengen deze verfrissende, plantaardige ijstraktatie met Prosecco en Limoncello, resulterend in een feestelijke (welkomst-) cocktail die wordt geserveerd in elegante champagne flûtes.

Maar dat is nog niet alles. We bieden ook een non-alcoholische variant aan. In dit geval mixen we de citroensorbet met bruiswater en een heerlijk, duurzaam bereide limonade gemaakt door de fruitslagers van de Roze Bunker.

bottom of page