top of page

Babette Looije

Het Begin

Lekkernijs is ontstaan tijdens een onvergetelijke reis door Australië. Daar stuitte ik op een ijswinkel die hun ijs bereidde met vloeibare stikstof. Ik proefde een heerlijk zijdezacht ijsje, geserveerd op een waanzinnig leuke manier. Dat wilde ik ook doen, dacht ik toen! Slechts enkele maanden later, in 2014, stond ik voor het eerst op Koningsdag in Rotterdam, waar ik mijn zelfgemaakte ijscreaties presenteerde. Kort daarna had ik mijn eigen ijskar, lanceerde een website en begon met Lekkernijs. In de daaropvolgende jaren heb ik mijn kennis uitgebreid op het gebied van grondstoffen, receptuur opbouw, moleculair koken en veilig werken met vloeibare stikstof door nationale en internationale trainingen en cursussen te volgen.

Lekkernijs 2014 Koningsdag

Koningsdag 

2014

Keukenrobot Kitchenaid Machine

Plantaardig

Hoewel de meeste ijscursussen gericht zijn op ambachtelijk Italiaans ijsbereiding met melk en room als basis. Heb ik vanaf het begin plantaardig ijs willen bereiden. Ook wilde ik het ijs 'from scratch' bereiden, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of gebruik te maken van halffabricaten. Puur ambachtelijk ijs dus!

 

Duurzamer

Bovendien vind ik het leuk om met lokale en seizoensgebonden ingrediënten te werken en maak ik gebruik van hoogwaardige reststromen. En worden de ijstraktaties geserveerd in biologisch afbreekbare ijsbakjes, ijslepeltjes en eetbare ijswafels.

 

Gezondere Keuze

Suikers zijn een belangrijk ingrediënt in ijs voor de structuur, houdbaarheid en smaak. Door het ijs ter plekke vers af te draaien en direct te consumeren, heb ik in de loop der jaren recepten ontwikkeld die zeer geschikt zijn voor deze specifieke ijsbereidingsmethode, met 30% minder suiker en boordevol smaak!

Kookstudio Mix en Evermore Bitro avond en Gallerie

Sinds 2014 werk ik samen met Crista Hammel van de Kookstudio Mix. In haar keuken aan de Schie in Rotterdam bereid ik mijn ijsbasis, terwijl Crista haar op maat gemaakte cateringopdrachten verzorgt, workshops organiseert en de keuken verhuurd. Daarnaast organiseerd ze af en toe bijxondere 3-gangen Bistro-avonden. Schrijf je in als je bij de volgende gelegenheid aanwezig wil zijn! Inschrijven 

Op dezelfde locatie vind je Evermore, een familiebedrijf gespecialiseerd in de hoogste kwaliteit single origin thee, koffie en chocolade.

 

Achterin is een gezamenlijke ruimte voor borrels tot 100 personen, live optredens en een wisselende expositie van verschillende kunstenaars.

 

Er is dus alle reden om eens langs te komen op deze unieke plek!

 

Voor meer informatie over tijden en mogelijkheden kun je de websites van Kookstudio Mix en Evermore raadplegen.

bottom of page