top of page

Babette Looije

Mijn liefde voor ijsbereiden begon tijdens een onvergetelijke reis door Australië. Daar ontdekte ik een ijswinkel die hun ijs bereidde met vloeibare stikstof. Dit maakte een onuitwisbare indruk op mij, en na mijn terugkeer besloot ik mijn eigen ijs te gaan maken met vloeibare stikstof. Zowel theoretisch als praktisch leerde ik dat ijs, vers bereid met vloeibare stikstof, een ongekende structuur had, zonder kristallen en dat vond ik verrassend lekker. Slechts enkele maanden later, in 2014, stond ik voor het eerst op Koningsdag in Rotterdam, waar ik mijn zelfgemaakte ijscreaties bereidde. Kort daarna had ik mijn eigen ijskar, lanceerde ik een website en startte ik het ijscateringbedrijf Lekkernij

Lekkernijs 2014 Koningsdag

Koningsdag 

2014

Keukenrobot Kitchenaid Machine

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis voor ijsbereiding verder ontwikkeld door nationaal en internationaal diverse cursussen te volgen. Deze cursussen behandelden onderwerpen als veilig werken met vloeibare stikstof, moleculair koken en diverse aspecten van ijsbereiding. Hoewel de meeste cursussen zich richtten op ambachtelijk Italiaans ijsbereiden met zuivelproducten en soms eieren, had ik vanaf het begin een sterke interesse in de bereiding van plantaardig ijs. Ik experimenteer graag met plantaardige ingrediënten en grondstoffen. Mijn recepten worden 'from scratch' bereid, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Voor een duurzamer product werk ik graag met ingrediënten zoals Vanille van Koppert Cress en vers fruit uit Nederland. Bovendien gebruik ik biologisch afbreekbare ijsbakjes, ijslepeltjes en eetbare ijswafels.

Vaak vind ik ijs persoonlijk vrij zoet, daarom vervang ik graag een deel van de suikers door plantaardige vezels, wat resulteert in een gezondere variant boordevol smaak!

Kookstudio Mix en Evermore Bitro avond en Gallerie

Sinds 2014 werk ik samen met Crista Hammel van de Kookstudio Mix. In haar keuken aan de Schie in Rotterdam bereid ik mijn ijsbasis, terwijl Crista haar op maat gemaakte cateringopdrachten verzorgt, workshops organiseert en de keuken verhuurd. Daarnaast organiseerd ze af en toe bijxondere 3-gangen Bistro-avonden. Schrijf je in als je bij de volgende gelegenheid aanwezig wil zijn! Inschrijven 

Op dezelfde locatie vind je Evermore, een familiebedrijf gespecialiseerd in de hoogste kwaliteit single origin thee, koffie en chocolade.

 

Achterin is een gezamenlijke ruimte voor borrels tot 100 personen, live optredens en een wisselende expositie van verschillende kunstenaars.

 

Er is dus alle reden om eens langs te komen op deze unieke plek!

 

Voor meer informatie over tijden en mogelijkheden kun je de websites van Kookstudio Mix en Evermore raadplegen.

bottom of page