Lekkernijs is meer dan ijs! Dat zeggen we niet voor niets omdat we geloven dat we met onze innovatieve manier van ijsbereiding een beleving aanbieden die iedereen verrast en laat genieten. 

 

Om lekker ijs te maken is suiker nodig voor de smaak en structuur. Fruit heeft van nature suikers maar helaas zijn die suikers niet voldoende. Extra suiker toevoegen is key voor een zacht en smaakvol ijsje. Bij Lekkernijs voegen we minimaal suiker toe om het fruit de hoofdrol te laten spelen in ons ijs. Hierdoor is het niet het goedkoopste ijsje maar wel gezonder en een unieke traktatie.

  

"Vloeibaar stikstof zorgt voor een mooie structuur

en spektakel maar het draait uiteindelijk om de smaak" 

 

Vloeibaar stikstof

70% van de lucht die wij inademen is stikstof. Door onder hoge druk de lucht te koelen is het mogelijk om pure stikstof uit de lucht te winnen en deze om te zetten naar een vloeistof die -196 graden onder nul of zelfs nog kouder is. Vloeibaar stikstof is geurloos, kleurloos, smaakloos en niet giftig. Tot zo ver de feiten! 

 

Door de extreme vrieskou kunnen we op locatie á la minute een vers gedraaid ijsje serveren. Een ijsje die je smaakpapillen in combinatie met de beste ingrediënten op reis neemt.  Vloeibare stikstof zorgt ervoor dat er (bijna) geen ijskristallen zijn ontstaan waardoor je een zijdezachte structuur krijgt en door de snelle bereiding behoud je de smaken nog beter.